Waarom een relatie stuk loopt...

Waarom een relatie stuk loopt...

Het is schokkend, maar waar! Ruim 37.000 mensen vragen per jaar een scheiding aan! 1op de 3 huwelijken rond uit in een scheiding en dan heb ik het niet eens over het aantal relaties dat stuk loopt zonder huwelijk. En wie vragen 9 van de 10 keer deze echtscheidingen aan… Wij dames!

Zijn wij zo slecht in het kiezen van de juiste partner? Hoe kan het dan dat een relatie in de loop der jaren zo veranderd? De meest voorkomende redenen, waarom huwelijken en relaties stuklopen zijn de volgende:

Het is hartstikke jammer dat relaties op deze aspecten vastlopen, want vaak is het helemaal niet nodig om te scheiden. Scheiden is niet iets dat je zomaar doet. Er komt een heleboel bij kijken en daarbij komt ook nog dat waneer je kinderen hebt zij hier vaak de dupe van worden. Het kán zijn dat jullie problemen echt niet meer te verhelpen zijn. Dat jullie karakters zo erg botsen dat dit ook een negatief effect heeft op je kinderen en op je eigen geluk. Maar het rare is, dat karakters over het algemeen erg moeilijk te veranderen zijn. Karakters zijn stabiel. Hoe kan het zijn, dat jullie eerst een leuk stel waren en dat jullie karakters nu met elkaar botsen? Wellicht ligt er een ander probleem onder, dat wel op te lossen is.

Wanneer je echt relatieproblemen hebt is het misschien verstandig om in relatietherapie te gaan. Dit zou kunnen werken als je de volgende dingen herkent in je relatie: